FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
FNs bærekraftsmål består av 17 mål og 169 delmål. Målene skal fungere som en felles global retning for land, næringsliv og sivilsamfunn.
FNs bærekraftsmål gjelder alle land i hele verden, både rike og fattige. Målene har stor innvirkning på norsk politikk - både i kommuner og lokalsamfunn og nasjonalt.
Selv om mange av målene allerede er oppfylt i Norge, gjenstår mye arbeid også her hjemme.
Det grunnleggende prinsippet for bærekraftig utvikling er å imøtekomme dagens behov samtidig som man beskytter og sikrer fremtidige generasjoners behov. Bærekraftig utvikling består av tre dimensjoner - økonomi, miljø og sosiale forhold.
Bergindustrien bidrar til bærekraftig utvikling ved å integrere økonomisk vekst med miljøvern, sosial fremgang og effektiv styring.
Norsk Bergindustri er medlem i flere europeiske bransjeforeninger, blant annet Euromines. Denne foreningens medlemmer har satt opp og følger en rekke retningslinjer for bærekraftig utvikling i den europeiske gruvesektoren. Disse retningslinjene er basert på at tilgang til og bruk av mineraler og metaller er avgjørende for et bærekraftig samfunn, for samfunnets velvære og for økonomisk utvikling.
Bergindustrien i Norge og Europa gir mange regioner vekst og sysselsetting, og bidrar til en bærekraftig utvikling av disse regionene.