Studium i anleggs- og bergteknikk ved Stjørdal fagskole

Logo Stjørdal fagskole

Studiet tilbys både som 2-årig heltidsstudium og som nettbasert studium med samlinger over 3,5 år. Velger du nettbasert studium med samlinger kan du kombinere studiet med fulltidsjobb. De nettbaserte samlingene for begge linjer gjennomføres på Stjørdal.

Bergteknikk:

Bergteknikeren vil ha allsidige kunnskaper innenfor alle bransjer av norsk bergverksdrift, både industrimineraler, byggeråstoffer, naturstein, malmer og kull. Studenten vil også få solid kunnskap innenfor tunneldrift og andre tyngre anleggsprosjekter etter gjennomført studium.

Opplæringen omfatter mange av de samme fagene som for anleggslinjen, og gjør at bergteknikeren har kompetanse til å gå inn i stilling som formann/anleggsleder i bergindustri- og anleggsbedrifter. I tillegg omfatter opplæringen bergtekniske fag som gjør bergteknikeren kvalifisert til å utøve funksjonen som bergteknisk ansvarlig for dagbrudd med samlet årlig uttak inntil 500 000 m³ masse, jfr. forskrift til mineralloven § 3-3.

Nye tekniske- og miljømessige krav krever at ansvarlig utførende får nødvendig oppdatert kompetanse. Også endring i lovverket stiller skjerpede krav for å få utføre slikt arbeid.

Utdanningen gir mulighet for generell studiekompetanse. Gjennom valgfag kan studenter som ønsker det bygge ut studiekompetansen slik at den oppfyller krav til opptak ved videre studier i geologi og bergteknikk ved NTNU.

 

Anleggsteknikk:

Utdanningen på anleggslinjen gir deg opplæring i dimensjonering og drift av flere typer anlegg i jord og fjell, landmåling, betong- og stålkonstruksjoner, kommunalteknikk, fjellarbeid og geoteknikk. Du lærer også om prosjektstyring, anbud, økonomi og ledelse.

Fordypningen kvalifiserer for jobber innen anleggs- og prosjektledelse, teknisk saksbehandling og undervisning.

Fagskoleingeniør med fordypning anlegg og relevant praksis, har kompetanse til å arbeide som entreprenører, byggeledere/ anleggsledere, oppsynsmenn, kontrollører, kommuneteknikere, stikningsteknikere i virksomheter som driver med produksjon, vedlikehold og kontroll av alle typer anlegg, som for eksempel veganlegg, baneanlegg, dam-anlegg, kaianlegg, kraftverk m.m.

Mange bruker også teknisk fagskole som en plattform for å bli faglærer og instruktør i videregående skole

Søknad om opptak til studieretningene anleggsteknikk og bergteknikk

Du kan søke på studium ved Stjørdal fagskole ved å gå inn på nettsidene til Samordna opptak ved å følge lenken: https://www.samordnaopptak.no/info/soke/  

Søknadsfrist: 15. april

Flere opplysninger, samt studieplan for våre studieretninger, finnes tilgjengelig på vår hjemmeside  www.stjordalfagskole.no.

Aktuelle kontaktpersoner og kontaktinformasjon

Fagleder:

Tine Haugen

Tlf: 74 17 81 02

E-post:  

 

Lærer anleggsteknikk:

Lene Stigen

Tlf: 74 17 94 20

E-post:

 

Lærer bergteknikk:

Hans Tore Mikkelsen

Tlf./mobil: 74 17 80 94 / 950 64 316

E-post: