Kingsrose får større muskler

Publisert

Bilde av Aina Borch

LANGSIKTIG: Administrerende direktør Aina Borch i Kingsrose Finnmark har fått en kapitalsterk eier i ryggen som trygger selskapets planer.

Leteselskapet Kingsrose har inngått partnerskap med BHP, som er et av de største gruveselskapene i verden. I første omgang skal de to investere inntil 216 millioner kroner i leting i Finnmark.

Beløpet omfatter de første fire årene, store områder i Finnmark og er regulert gjennom to letelisensavtaler. Hvis letingen viser gode resultater, sier avtalen om partnerskap at BHP vil finansiere ytterligere anslagsvis 390 millioner kroner over syv år, mot 75 prosents eierskap i prosjektene. Deretter skal Kingsrose og BHP finansiere videre leting og utvikling av prosjekter i fellesskap.

Kingsrose skal fortsatt være operatør.

Satser grønt
Partnerskapet omfatter Finnmark og Midt-Finland og er rettet særlig mot leting etter kritiske mineraler som nikkel og kobber.

– Vi er stolte over anerkjennelsen det gir at et selskap som BHP har tro på oss som selskap og de foreløpige resultatene av undersøkelsene som hittil er gjort i både Finnmark og Finland, sier administrerende direktør Aina Borch i Kingrose Finnmark og fortsetter:

– Alliansen mellom BHP og Kingsrose vil først og fremst sikre forutsigbarhet for det vi allerede har planlagt for. Vi etablerer nå hovedkontoret vårt i Lakselv, og ansetter en ekstra, for å kunne gjøre en seriøs jobb også i forhold til lokalsamfunn og urfolk. Målet vårt er å utvikle et grønt industriprosjekt i Finnmark, og dette krever langsiktighet og er ressurskrevende. Derfor er samarbeidet med BHP viktig for oss og vår leteaktivitet i Finnmark.

Kingsrose Mining Limited er notert på den australske børsen. I en pressemelding sier administrerende direktør Fabian Baker blant annet dette om målet for partnerskapet:

– Denne satsingen tar sikte på å avdekke potensielle mineralforekomster som vil bidra til å drive verdens rene energirevolusjon og utvikle disse ressursene som en styrke for det gode i lokalsamfunn, samtidig som miljøverdiene beskyttes. Langsiktig suksess i disse letebestrebelsene vil føre til jobbmuligheter og investeringer i lokalområdet.