1. Supermaterialet for det grønne skiftet!

    Materialet er naturlig. Materialet har utrolig lang holdbarhet. Materialet er sterkt. Materialet er vakkert. Materialet har svært lavt klimaavtrykk. Materialet finnes overalt. Jeg snakker selvfølgelig om stein.

  2. Er elektrisitet det mest klimaeffektive?

    Elektriske maskiner er utvilsomt et viktig tiltak på lang sikt, men i dagens situasjon også svært kostbart. Andre tiltak som gjenbruk av masser og bruk av norsk naturstein, kan være mer kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger.

  3. Hva vet vi om miljøkonsekvensene av sjødeponering?

    Både i Repparfjorden og Jøssingfjorden gikk det flere tiår før dyrelivet var helt restituert, men i dag er dyrelivet artsrikt. Hva vet vi egentlig om miljøkonsekvensene av sjødeponering – og hvor fort vender livet tilbake igjen etterpå?

  4. Økt tempo i råvarepolitikken

    Regjeringens nye mineralstrategi gir signaler om et løft for råvarepolitikken. Nå må den følges opp med konkrete tiltak.

  5. Min erfaring som trainee i Norsk Bergindustri

    Å være trainee i norsk bergindustri gir deg muligheten til å jobbe innen hovedfeltene innen geologi; industrimineraler, metaller og pukk og grus – hver med sine forskjellige utfordringer og muligheter for en nyutdannet innen geofagene.

  6. Samtiden er alltid steinalder, Morten Smelror, adm. dir. NGU

    Veien til et bærekraftig samfunn er brolagt med mengder av mineraler. Byggeklossene i den kommende, grønnere steinalderen er sjeldne mineraler som inngår i dagliglivets nye og smarte teknologiske løsninger og som er nødvendige for å produsere miljøvennlig energi.

  7. Stålgruvene i Brutopia - Rolf Arne Kleiv, professor ved NTNU

    Etter 12 års skolegang visste jeg veldig lite om bergindustrien. Svelvik (Norges nordligste sørlandsby) var ingen bergverkskommune, og jeg visste ikke mer enn det jeg hadde lest meg til. I ettertid har jeg innsett at det ukentlige Donald-bladet kan ha vært min viktigste kilde.