Klare til innsats

Publisert

Portrettbilder av fire personer

PÅ STARTSTREKEN: Idar Martin Knutsen (med klokken), Oda Kristine Vogt, Tonje Berg og Anniken Wiig Helland-Hansen (nederst til venstre).

Fire entusiastiske unge mennesker med fersk master-grad gleder seg til å begynne som trainee i medlemsbedrifter i Norsk Bergindustri til høsten. Du kan bli litt kjent med dem her.

– Som nyutdannet geolog med stor interesse for mineralutvinning og bærekraftig praksis, ser jeg på trainee-ordningen til Norsk Bergindustri som det ideelle stedet for å starte min karriere og utforske mitt faglige potensial, sier Tonje Berg.

Hun skal være ferdig med en master-grad i tekniske geofag ved NTNU før sommerferien og er en av traineene som starter opp i norsk bergindustri 2. september.

Investering for framtiden
– Vi er veldig fornøyde med at trainee-ordningen, som vi nå har hatt i over ti år, er blitt så godt etablert. 14 medlemsbedrifter er med på ordningen og interessen blant avgangsstudentene er stor. I år fikk vi mer enn 30 søknader, og endte opp med å ansette fire etter at puslespillet var lagt. Det lover godt for framtiden at så mange unge med høy utdannelse ønsker seg til næringen vår, sier generalsekretær Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri.

– Det er også gledelig at traineene nærmest uten unntak forblir i bransjen etter at de har fullført ordningen, legger hun til.

Trainee-ordningen i Norsk Bergindustri er basert på opphold i tre bedrifter over to år, åtte måneder hvert sted. På forhånd avtales det arbeidsoppgaver som er tilpasset den enkelte traineens kompetanse og bedriftens behov.

Flere entusiaster
Idar Martin Knutsen avsluttet sin master-grad i geovitenskap ved Universitetet i Bergen i fjor. Han sier han alltid har hatt en stor interesse for bergindustri og mineralforekomster, samt en del erfaring innenfor gruvedrift hos Rana Gruber. Dette er noe som han trivdes svært godt med.

– Jeg søkte derfor på trainee-stillingen hos Norsk Bergindustri, ettersom dette kan gi gode utviklingsmuligheter innenfor det geovitenskapelige fagfeltet, samt gi relevant erfaring hos ulike selskaper innenfor bergindustrien i Norge, sier Knutsen.

Anniken Wiig Helland-Hansen har også master-grad og er like entusiastisk:

– Jeg er motivert for trainee-stillingen fordi jeg ønsker å bli kjent med og lære mer om bergindustrien her i Norge, men også relasjonen til det internasjonale miljøet. Min bakgrunn er som bergrunnsgeolog fra Universitetet i Tromsø med fordypning i magmatisk petrologi. Jeg ønsker derfor å kunne bidra med min kunnskap, samt utvikle den videre med økt forståelse for samfunnets behov. Tror det kan bli både gøy og spennende!

Oda Kristine Vogt har en master i geologi fra NTNU.

– Jeg ser fram til å være trainee i Norsk Bergindustri da det er en veldig fin mulighet for å få innsikt i næringen og hva jeg som geolog kan bidra med. Ved å jobbe hos tre ulike bedrifter får jeg prøvd meg på mange forskjellige arbeidsoppgaver og møtt mange nye kollegaer, sier hun.

Her kan du lese mer om Trainee-ordningen I Norsk Bergindustri.